AED of Buitenkast voor AED

In Nederland zijn er 8.000 reanimaties per jaar buiten het ziekenhuis. In ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die het slachtoffer reanimeren. Dit gebeurt dan al voor de komst van de ambulance. Het is van belang om DIRECT met hartmassage te starten en zo snel mogelijk een AED aan te gebruiken. 

Het is dan ook wenselijk om binnen een straal van 500 meter (of minder!) een defibrillator (AED) beschikbaar te hebben. Zodat er bij een hartstilstand binnen 6 minuten een hulpverlener ter plekke is. Want hoe sneller de reanimatie, des te kleiner de kans op blijvende schade of overlijden! Omdat de tijd dus dringt en een hartstilstand het meest in woonwijken voorkomt, zijn initiatieven in de buurt onmisbaar bij het HARTveiliger maken van de leefomgeving. 

Om dit te realiseren wordt er gewerkt aan een dekkend netwerk van AED’s (defibrillatoren) en burgerhulpverleners die deze kunnen bedienen. Eenmaal aangesloten bij HartslagNU krijgen zij bij nood een oproep de AED op een bepaalde locatie naar het slachtoffer te brengen en deze te helpen. Deze AED’s moeten dan wel in de buitenruimte beschikbaar zijn, zodat de hulpverlener er 24/7 gebruik van kan maken.

Voor de werving van deze burgerhulpverleners, het volgen van een cursus reanimatie en AED, nieuwe AED’s en buitenkasten met pincode start het Rode Kruis nu een CHALLENGE onder het motto 'Ik loop HART voor jou!'  

Wat houdt deze CHALLENGE in? Trek je hardloopschoenen aan en ren zo hard je kan naar de dichtstbijzijnde AED, maak daar een selfie en ren weer terug. Gelukt binnen 6 minuten? Dan maak je kans op een gratis cursus reanimatie en AED  van het Rode Kruis. Mail daarvoor de selfie naar AED.gooisemeren@rodekruis.nl en start een actie op www.actievoorrodekruisutrecht.nl.

Je bedenkt zelf of dit voor een nieuwe AED, alleen een buitenkast of een groepscursus is. Deel de actie met zoveel mogelijk mensen om sponsoren te werven. Onder de inzendingen wordt genoemde cursus verloot. Je gaat daarbij akkoord met verspreiding van je selfie voor promotie doeleinden van dit project. 

 Wil je weten wat de kosten voor een AED / buitenkast of reanimatiecursus op locatie is? Mail dan naar AED.gooisemeren@rodekruis.nl en we helpen je graag verder!

 

Bekijk alle
04-09-2021 | 12:42 Aan: AED naar buiten op de Mixed Hockeyclub!
14-04-2021 | 20:27 Aan: DaniellelooptHARTvoorjou Kleine tegemoetkoming in de installatiekosten.
07-04-2021 | 10:47 Aan: AED Goeie actie, buiten hangen die AED!
07-04-2021 | 10:45 Aan: DaniellelooptHARTvoorjou Prima actie, buiten hangen die AED!
09-03-2021 | 20:36 Aan: TEAM RODE KRUIS BUSSUM Goede actie!