Hollen voor mueslibollen

Ontbijtheld Rode Kruis
van totaal € 5.000 (168%)

Waarom? 

Torenhoge energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden. Steeds meer mensen in Nederland hebben niet of amper genoeg geld om eten te kopen. Het Rode Kruis deelt boodschappenkaarten uit aan mensen die tussen wal en schip vallen, bijvoorbeeld doordat ze niet in aanmerking komen voor reguliere hulp omdat ze nét een paar euro te veel verdienen of omdat ze niet de juiste papieren hebben. 

Daar is veel geld voor nodig. Een ontbijt voor een schoolgaand kind/jongere kost gemiddeld € 1,20* per dag. Dat is € 8,40 per week en € 438,00 per jaar. 

Wil jij helpen om kinderen en jongeren in district Gooi & Utrecht een goede start van de dag te geven met een gezond ontbijt?

Word dan met jouw school onze ontbijtheld en ga hollen voor mueslibollen. 

Wilt u meedoen met uw klas of school met deze sponsorloop, dan kunt u zich hier aanmelden:

           Bijvoorbeeld Voornaam: Basisschool en de achternaam: Voorbeeld

  • Upload een profielfoto (van bijvoorbeeld het schoolgebouw) en upload nog een andere foto (van bijvoorbeeld voedsel of juist rennende kinderen) 
  • U kunt hier zelf een poster maken, een facebookbericht delen of een whatsapp bericht maken. 
  • Ook kunt u hier een sponsorformulier downloaden en uitprinten zodat ieder kind een eigen formulier mee kan nemen om zich in zijn of haar omgeving te laten sponsoren. Op het sponsorformulier staat een QRcode die te scannen is voor een donatie. 

Als u mee doet en ondersteunende materialen wilt ontvangen óf u wilt dat tijdens de sponsorloop mensen van het Rode Kruis aanwezig zijn om aan te moedigen en de cheque met opbrengst in ontvangst te nemen, vul dan dit formulier in: https://forms.office.com/e/290U8sjvLz 

Heeft u hier hulp bij nodig, aarzel niet om te bellen met Meriam Verhoef 06 189 659 50 (ma t/m do van 9 tot 17 uur) 

Hoe u de sponsorloop wilt inrichten kunt u zelf bepalen. Laat de kinderen rondjes rennen, zet een parcours uit met of zonder obstakels, het gaat om het plezier. We werken niet met sponsoren per rondje omdat dit achteraf veel administratie vergt van de leerlingen én het leuk is om op de dag zelf direct het totaalbedrag bekend te maken voor het extra trotse gevoel van de kinderen. 

Het is niet inzichtelijk hoeveel ieder kind heeft opgehaald, omdat alle kinderen gebruik maken van dezelfde QR code/sponsorpagina. Zo ontstaat er onderling geen wedstrijd. Het gaat om het gezamenlijke resultaat en de sportiviteit én het goede doel. 

Het geld wordt automatisch bijgeboekt op de sponsorpagina van uw school en overgemaakt naar het Rode Kruis district Gooi & Utrecht. 

Veel plezier en succes!

 

* Bron: https://www.nibud.nl/onderwerpen/uitgaven/huishoudelijke-uitgaven/#Voeding

Bekijk alle
30-06-2024 | 19:04 Omdat ons knappe nichtje Emma zo geweldig gelopen heeft voor het goede doel!!!
18-06-2024 | 13:41
14-06-2024 | 21:52
14-06-2024 | 20:27 Omdat onze neefje Luka en nichtje Lise van den Brink meegelopen hebben.
14-06-2024 | 09:12